M16 – Airsoft replika

Na kratko bom predstavil mojo M16 repliko, ki jo uporabljam pri športu. M16 me je stala okoli 239 €, pri nakupu sem dobil popust zato je bilo nekoliko manj.

Kupil sem jo v trgovini Hobby & Guns, kjer sem pred nakupom zahteval, da stestirajo hitrost izstrelkov. Dosegla je nekje 430 FPS-ju (če se dobro spomnim). Če bi dosegla manj kot 420 FPS-ju najverjetneje sploh nebi kupil oz. bi zahteval, da naredilo prvi servis, kjer bi elemente znotraj replike zatisnili. Saj so me opozorili, da morebitno kakšen element slabo testni in zato je lahko izguba pri hitrosti.

Tip delovanja: Elektro
Ohišje: Full metal
Hitrost: 418-430 FPS
Domen: 60 m (50 m tarčno zadenete brez težav)
Tip BB kroglic: 0,25 g 

V primeru, da bi tudi sami kupili kaj takšnega ne pozabiti kupiti dodatne (nove) nabojnike, saj priložen nabojnik se ne najbolj obnese. Replika opravlja svojo dolžnost! Pri tem ne gre pozabiti omeniti, da z LIPO baterijo lahko dosežete še boljšo uporabnost pri samem streljanju. Zraven so priložene tudi nogice, GRIP in podobno. V kopitu je veliko prostora za baterijo. Spredaj je precej velik RAIL, kjer boste lahko namestili »vse živo«.

Osebno bi priporočal nakup. Slabost morebitno je teža ter velikost same puške. To je zanemarljivo, ko vidite kako je enostavno z njo upravljati, kakšen domet ima in kako hitro strelja.

 

M-16 D-Boys
http://www.mshop.si/spr-mk-12-dboys.html

Nabojniki HI-CAP
http://www.mshop.si/m4-300bb-cybergun.html

2 Ta vnos je bil objavljen v Airsoft z značkami , , , , , . Zaznamek za trajno povezavo.2 1