AK-47 – Airsoft replika

Replika je večinoma iz plastike, železni so merki, cev ter rail. Gearbox je V3 full metal, kljub kratki cevi ima dober domet natančna je do 40 metrov. Originalna ima sicer veliko pomanljivost saj sploh ni natačna. Krivec je hop up gumica, če se jo zamenja je natančna. Cena nove je okoli 139 EuR, zaradi njene kompaktnosti in nizke teže je zelo okretna in primerna za CQB ter daljše boje. Največja slabost so gotovo merki, saj se z njimi zelo težko meri. Replika pa nima možnosti montaže raila za red dot.  Zaključkek, replika je zelo dobra vendar primerna za CQB, na splošno zelo robustna in dobro narejena. Največja pomanljivost je, slabo merjenje ter ni večjnih možnosti spreminjanja ter montaže raznih dodatkov.

 

Proizvajalec: CYMA
Model: CM037
Hitrost 0.2g BB: 340-360 FPS
Baterija: 9.4 V
Sržer: 550 BB

Značilnost:
Nizka teža, kompaktna
Zelo primerna za CQB
Baterija gre v kopito
Prednji rail
Ročaj ter prednji grip sta prevlečena z gumo (se lušči)
Dober domet

Objavljeno v Airsoft | Označeno , , , | Komentiraj

L96 – Airsoft replika

Najslabši nakup je bil AGM L96 za okoli 100 € v trgovini M-SHOP v Ljubljani. Repliko sem poskusil nadgraditi s precizno cevjo ter vzmetjo do 600 FPS a neuspešno. Prihajalo je do samo sprožitve, saj znamka AGM ima precej slabše dele, kot znamka MAUSER. Kot tudi kupljeni deli niso bili za AGM temveč druge modele. 

Skratka… V kolikor kupujete L96 katero želite nadgraditi najprej preverite ali zanj obstajajo originalni kosi s katerimi jo boste lahko nadgradili. Naj povem da pri vzeti z 600 FPSju je potrebno ponavadi menjati sprožilec, ki stane okoli 150-300 EUR. Razlog je v tem, da sprožilec se lahko zlomi. Zato mora biti železen oz. Laylaxa (najboljši material kar ga lahko dobite samo vas bo stal precej dosti). Drugo ne kupujte AGM blagovne znamke za 100 EUR temveč kupite od MAUSERja, kateri ima mnogo boljše sestavne dele ter gaj e tudi lažje nadgraditi. Če boste MAUSER nadgradili na 600 FPSju in zamenjali vse ključne dele morebitno boste zanj odšteli okoli 600-800 EUR.

Če iščete cenejšo in zanesljivo varianto Vam ostane Dragunova. Z malo denarja lahko dobite veliko! Domet, moč ipd…

 

AGM L96 (odsvetujem)
http://www.mshop.si/002-crni-tip-agm.html

Mauser L96 (priporočam)
http://www.mshop.si/mauser-sr-cybergun.html

Dragunov ASG
http://www.mshop.si/dragunov-asg.html

Objavljeno v Airsoft | Označeno , , , | Komentiraj

MP5 – Airsoft replika

Moja prva replika pri športu je MP5 blagovne znamke Classic Army kupljena v trgovini M-SHOP v Ljubljani. Cena 150 €.

Odlična zadeva kot tudi natančna. Slabost je v hitrosti, katera mislim da je okoli 300-360 FPS-ju ter dometu, saj doseže približno 30 m. Primerna predvsem za hitre boje znotraj objektov.

 

MP5 A2 B-T WFP (CA)

http://www.mshop.si/mp5-a2-b-t-wfp-ca.html

Objavljeno v Airsoft | Označeno , , , | Komentiraj

M16 – Airsoft replika

Na kratko bom predstavil mojo M16 repliko, ki jo uporabljam pri športu. M16 me je stala okoli 239 €, pri nakupu sem dobil popust zato je bilo nekoliko manj.

Kupil sem jo v trgovini Hobby & Guns, kjer sem pred nakupom zahteval, da stestirajo hitrost izstrelkov. Dosegla je nekje 430 FPS-ju (če se dobro spomnim). Če bi dosegla manj kot 420 FPS-ju najverjetneje sploh nebi kupil oz. bi zahteval, da naredilo prvi servis, kjer bi elemente znotraj replike zatisnili. Saj so me opozorili, da morebitno kakšen element slabo testni in zato je lahko izguba pri hitrosti.

Tip delovanja: Elektro
Ohišje: Full metal
Hitrost: 418-430 FPS
Domen: 60 m (50 m tarčno zadenete brez težav)
Tip BB kroglic: 0,25 g 

V primeru, da bi tudi sami kupili kaj takšnega ne pozabiti kupiti dodatne (nove) nabojnike, saj priložen nabojnik se ne najbolj obnese. Replika opravlja svojo dolžnost! Pri tem ne gre pozabiti omeniti, da z LIPO baterijo lahko dosežete še boljšo uporabnost pri samem streljanju. Zraven so priložene tudi nogice, GRIP in podobno. V kopitu je veliko prostora za baterijo. Spredaj je precej velik RAIL, kjer boste lahko namestili »vse živo«.

Osebno bi priporočal nakup. Slabost morebitno je teža ter velikost same puške. To je zanemarljivo, ko vidite kako je enostavno z njo upravljati, kakšen domet ima in kako hitro strelja.

 

M-16 D-Boys
http://www.mshop.si/spr-mk-12-dboys.html

Nabojniki HI-CAP
http://www.mshop.si/m4-300bb-cybergun.html

Objavljeno v Airsoft | Označeno , , , , , | Komentiraj

Airsoft skupina S.K.A.T.

Pozdravljeni.

Dobrodošli na novi spletni strani Airsoft skupine S.K.A.T.. Želimo Vam da na naši spletni strani dobite vse potrebne informacije o športni aktivnosti imenovani Airsoft.

Opogumite se ter se nam pridružite ob naslednjem srečanju – treningu. Kontakt!

Objavljeno v Airsoft | Označeno , , , | Komentiraj